Cavalcada de Reis

L'any 2008 els Marrakesch, a pesar d'estar capficats en els preparatius dels càrrecs, hem volgut dur a terme la il·lusió d'acompanyar un Rei en la 123 Cavalcada, ens agradava el número per allò del 23 i era un bon pròleg per als anys de càrrec.

Així es va acordar i així es va demanar a l'Ajuntament, que ens va concedir la participació amb el Rei Baltassar.

A Alcoi ningú ens ha de vindre a contar la il·lusió que representa el fet d'acompanyar un Rei, però en els Marrakesch, si se'ns permet, este sentiment es viu amb més passió si és possible, perquè estem lligats a la Cavalcada des del seu començament l'any 1885, de la mà d'Antonio Pérez Jordà, President de la Societat "El Panerot", i un dels fundadors de la nostra Filà.

Durant els anys de 1934, 35 i 36, la Filà s'encarrega de l'organització de la Cavalcada, celebrant el Cinquantenari de la mateixa i coincidint amb any d'Alferes. Cal ressenyar d'aquell 1935 que el Ban Reail va ser obra de Rafael Coloma, qui uns mesos desprès representava l'Alferes dels Marrakesch en l'Entrada. Segons escriu La Gaceta de Levante, la Cavalcada va eixir al carrer “amb la brillantor i ordre que fa anys no es coneixia”.

De nou en el 1985 se'ns dóna, per part de l'Ajuntament, l'oportunitat de participar acompanyant el Rei Gaspar, coincidint amb el Centenari de la Cavalcada. Amb este historial és comprensible la relació tan estreta entre els Marrakesch i la Festa de Reis, i per tant les nostres aspiracions a poder disfrutar novament d'eixe torrent d'emocions, il·lusions, somriures espontanis, llagrimetes, galtes ennegrides i alguna que altra renyonera a l'aire dels xiquets alçats a besar al rei.

En totes les innocents mirades, l'esperança de veure complerts els seus somnis, i en un cas concret el sincer agraïment d'un xicotet que amb careta emocionada, mirant als ulls de Baltasar, li dóna les “gràcies per haver tornat”. Un munt de gent en els carrers, com sempre tot Alcoi rebent Ses Majestats. La fantasia al servici de la il·lusió; les llums, la música, i la màgia d'una Cavalcada, que és capaç de renovar anualment eixes sensacions viscudes des de la infància, i que no ens abandonen amb el pas dels anys. Moments inoblidables que formaran part per sempre dels nostres records, i de la història dels Marrakesch.

I amb l'eufòria pròpia del final de la Cavalcada, passem pàgina, amb la tinta encara fresca. Muscle amb muscle seguirem treballant perquè els anys 2009 i 2010, d'Alferes i Capità, els Marrakesch estiguem a l'altura de la celebració que el Centenari dels dits càrrecs i Alcoi mereixen. Amb el llistó molt alt que els nostres avantpassats ens han deixat, i que els va fer mereixedors de conèixer-se en la Història de la Festa, com “l'any dels Marrakesch”.