Benvinguda

Aprofitem estes línies per a donar-vos la benvinguda a la pàgina web de la Filà Marrakesch d’Alcoi.

La Filà Marrakesch és una entitat sense ànim de lucre, fundada en el 1901 amb el fi primordial de prendre part activa en la representació de la Festa de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. L'entitat contribuïx a preservar i potenciar les expressions culturals, artístiques i tradicionals de la Festa que se celebra cada mes d'abril des del segle XVII.

La Filà Marrakesch pertany al bàndol moro i té el seu domicili social en l'edifici número 56 del carrer Casa Blanca, en el nucli antic d'Alcoi, comptant actualment amb 174 components, formant part de l'Associació de Sant Jordi, la institució, sense ànim de lucre, que arreplegant les tradicions alcoianes que esdevenen de la victòria aconseguida en 1276, per intercessió de Sant Jordi, sobre el cabdill mahometà al-Al-Azraq, vetla per la seua conservació.

Amb aquesta pàgina posem a l’abast dels festers de la nostra Filà qualsevol informació relacionada amb la Festa diària, creant un espai comú i un punt informatiu, al mateix temps que obrim una porta als visitants que estan interessats en la nostra Festa, en les vicissituds i interioritats dels Marrakesch, fent partícips a tots de les nostres tradicions i inquietuds.