Marrakesch en els anys cinquanta

En 1952 la Filà Marrakesch acull per primera vegada la tutela del Sant Jordiet, càrrec que representa el xiquet Jorge Mora Alberola. Després de l'Aparició, Marrakesch i Navarros acompanyen el xiquet Sant Jordiet, Jorge Mora Alberola, el qual ix per la porta del Castell a cavall, sobre un poni, acompanyat per la Filà.

Amés la Filà Marrakesch celebra les Bodes d'Or i la Crònica de la Festa de 1952 fa referència a la dita celebració i diu que: "La comparsa de Marrakesch va celebrar les seues Bodes d'Or, pel motiu de les quals es va dir una missa en sufragi de les ànimes dels fundadors i socis morts, així com també un vi d'honor i sopar fred en homenatge a quants van tindre a gala vestir el seu trage. Un acte de caritat en un establiment benèfic va ser el digne fi d'esta commemoració."

Vicente García Bou, director de la Unió Musical d'Anna, banda titular dels Marrakesch, ens dedica la marxa Mich sigle de Marrakesch. Precisament la banda d'Anna aconseguix el primer premi en la Festa del Pasdoble i també la Filà obté el primer premi de la Retreta. La Revista de Festes d'aquell any inclou un interessantíssim article: Cinquanta anys de Marrakesch en quatre gotes de tinta, firmat per Juan Antonio García Carbonell, que és una ressenya dels primers cinquanta anys de la Filà.

A mitjan anys cinquanta, la Filà torna a assumir el compromís de representar els càrrecs festers. En 1955, Enrique Pascual Picher serà l'Alferes dels Marrakesch i en 1956 el Capità és representat per Enrique Botella Boluda.

La fotografia d'eixos anys anirà incorporant tímidament el color, gràcies al qual coneixem hui amb major detall la indumentària de l'esquadra de Negres de 1956. Per aquells anys, l'Associació de Sant Jordi estimula la participació dels fotògrafs amb la convocatòria d'un Concurs Fotogràfic, que s'inicia en 1952, moment que coincideix amb la incorporació d'una nova generació de fotògrafs a la Festa.

Imatges